FACT: DE OORSPRONG VAN STREETFOOD LIGT IN AMERIKA

EN ZELFS HOLLANDSE GERECHTEN ZIJN NU WEER HOT IN DE WERELD VAN STREETFOOD

Streetfood op evenementen

Streetfood is een nieuwe trend in de catering op bedrijfsfeesten, personeelsfeesten en festivals. Deze trend is ingegeven doordat we steeds meer verlangen naar ambachtelijk eten en we steeds meer geïnteresseerd raken in buitenlandse gerechten. Streetfood is de overkoepelende naam van deze soort van catering en wordt dan ook niet voor niets vaak in verband gebracht met foodtrucks. Het begint vaak bij jongeren op festivals en dan waait zo een streetfood concept langzamerhand over naar de bedrijfsfestivals en openlucht evenementen en bedrijfsfeesten. Streetfood wordt dus niet verkocht in een restaurant of op een standaard locatie. Het is waarschijnlijk overgewaaid uit Amerika waar de streetfood trucks al jaren een hit zijn. Het gaat er dus vaak niet om dat een streetfood truck heel origineel moet zijn in de streetfood gerechten maar wel dat er met liefde en op een ambachtelijke wijze wordt gekookt.

Streetfood trucks

Hoe fijn is het als je eigenaar bent van een streetfood truck. Vrijheid blijheid en nog wat verdienen ook. De eisen worden wel steeds strenger en dat is goed. Hygiëne en ambacht staan voorop en dat is wat wij, als De Artiesten, ook altijd zullen nastreven. Een streetfood truck kan zich inschrijven op festivals en hopen dat het mooi weer is en er genoeg festival bezoekers naar het streetfood festival komen. Nu is dat laatste vaak niet een groot probleem, maar wel de prijs die ervoor betaald moet worden. De kans dat een personeelsfeest of een bedrijfsfestival aanklopt wordt ook met het jaar groter. Waar ga je met een streetfood truck voor kiezen. Wij hebben daarom vaste afspraken met een groot aantal foodtrucks en kunnen zo ons klanten altijd een zeer breed scala aan food trucks aanbieden. Streetfood trucks waarvan wij weten dat ambacht, hygiëne en originaliteit in de soort truck van waaruit geserveerd wordt centraal staan.

Soorten streetfood

Streetfood heeft haar oorsprong in Amerika. Een mix van alle culturen en dus ook een mix van gerechten. Een volk waar de auto de heilige koe is en werd ingezet om mobiel eten te gaan verkopen. De koe werd vaak nog opgeofferd om toch op de BBQ te komen… Soms vanuit de foodtruck.

De foodtrucks zijn geboren en de bezoekers van de sportwedstrijden zoals baseball kunnen als eerst genieten van de vele verschillende soorten trucks die staan opgesteld voor het stadion. Dat bleef niet lang onopgemerkt en kwam dus ook al heel snel naar Nederland. Bij ons werden het al heel snel een ander soort foodtrucks. We blijven natuurlijk wel dat eigenwijze volkje dat kijkt of het ook vanuit andere foodtrucks kan plaatsvinden. En zo het streetfood ook op een Hollandse wijze aan de man kan brengen. Zelfs Hollandse gerechten zijn nu weer helemaal hot in de wereld van streetfood en streetfood trucks.

Oorsprong foodtrucks

Wanneer mag je truck vol trots je ambachtelijke gerechten als streetfood verkopen? Wanneer noem je je truck een foodtruck? Daar is eigenlijk geen echte regel voor. De trucks zijn geen trucks meer. Alles wat rijdt gebruikt men tegenwoordig als foodtruck.

Je wilt jouw streetfood verkopen waar jij wilt. Je wilt vooral wendbaar zijn. Fietsen, bakfietsen, motoren, driewielers… Ja, allemaal foodtrucks met streetfood. Schoolbussen, caravans, brandweerwagens, ambulance… Jazeker allemaal foodtrucks met streetfood. Volkswagenbusjes, legertrucks, vliegtuigjes…ja ook dat zijn foodtrucks die streetfood verkopen. Zo is een een reizend circus ontstaan dat streetfood in alle delen van Nederland verkoopt. Zo kunnen wij iedereen laten genieten van foodtrucks en streetfood.