Foodtruck catering

Je kan bijna geen evenement, bedrijfsfeest of festival, bezoeken zonder dat er op dat evenement als catering een foodtruck wordt ingezet. We kennen dit fenomeen natuurlijk al heel lang. Misschien was de Belgische frietkot wel de eerste in Europa. Wie zal het zeggen?

Waarom een foodtruck?

Velen van ons kennen de catering via een foodtruck misschien wel als de eerste van Theaterfestijn: De Parade. Theater, roseetje en tussendoor op het moment dat je daar zelf zin in hebt een klein hapje halen. De keuze is altijd reuze. Van vis tot lamsboutjes en van sprinkhanen tot verse pizza uit de houtoven.

Een belangrijk onderdeel van de beleving is het soort foodtruck. Dat kan enorm verschillen. De ene is een oude Volkswagenbus, maar ook de bakfiets is perfect inzetbaar! Juist een foodtruck geeft dat stukje extra beleving. Die beleving begint al als je ervoor in de rij staat. Je geniet van de styling, de ambiance en het praatje met je buurman in de rij. Dat alles lekker in de buitenlucht. Zeker in de wetenschap dat de foodtrucks bijna altijd maatschappelijk verantwoord ingesteld, ze biologisch werken en direct vers je eten voorbereiden. Als dit geen glimlach op het gezicht tovert. Voor een evenement is het inzetten hiervan altijd een win-win. De kwaliteit van onze foodtrucks, daar staan wij voor in.

Nadelen op locatie

Voordat je enthousiasme te groot is, vertellen we je graag eerst de nadelen van een foodtruck. Want bij De Artiesten zijn we altijd eerlijk. Of zoals onze held zei: ‘elk voordeel heb zijn nadeel’.

Hoewel we graag op zonne-energie zouden werken met onze leveranciers, gaat dat niet lukken. Een foodtruck heeft stroom nodig. Veel stroom…. Krachtstroom. Een aggregaat is bijna altijd noodzakelijk. Een probleem om te regelen, bijna nooit. Maar wel een aandachtspunt!

Ook is de ondergrond van belang. Vooral in ons regenachtige klimaat is het niet gek dat de ondergrond drassig kan worden. Weleens een truck vast zien staan in een weiland? Die heb je er niet zomaar uit. Dus tenzij we zeker weten dat het droog blijft, zorgen we ervoor dat de foodtruck niet vast komt te staan. En dat we in de rij ook droge voeten hebben als we wachten op ons heerlijke eten.

De foodtruck is over het algemeen ook iets duurder dan een standaard catering. Het verschil: de zilveren, vooraf opgebakken, schaal eten op een afgerokt tafeltje versus een hippe, verse cateraar.

Voordelen op locatie

De voordelen van een foodtruck als catering zijn enorm. De extra jeu die het geeft aan de styling en beleving van een evenement is haast niet in geld uit te drukken. Het gevoel van vrijheid, avontuur, onbekendheid en soms zelfs een beetje spanning, zijn ingrediënten die foodtruck catering tot een onvergetelijke ervaring maken. Vooral als je op een evenement staat waarvan de meeste gasten nog nooit op een festival zijn geweest. Zij kunnen zich dan zo heerlijk verbazen en laten verrassen door de trucks. De inhuur is eigenlijk alleen al voor deze foodtruck-beleving een must op ieder bedrijfsfeest of bedrijfsfestival dat wordt georganiseerd.

Welke soorten foodtrucks zijn er?

Waar het ooit begon met een simpel achterklepje van een auto met daarin een BBQ is de foodtruck catering uitgegroeid tot een geheel zelfstandige catering binnen de festivals, bedrijfsfeesten en andere evenementen op locatie. Foodtruck festivals worden tegenwoordig in heel Nederland georganiseerd. Dat zijn dan wel vaak openbare festivals die dan zó druk worden bezocht dat daar het plezier er snel vanaf gaat. Het organiseren van een bedrijfsfeest of bedrijfsfestival is daarvoor dan de juiste kans om een aantal verschillende trucks weldadig te beleven. Van sushi tot sprinkhanen, van pizza’s tot Surinaamse gerechtjes, van Vlaamse frites tot burgers, van vegetarische hapjes tot een stoere BBQ, van een wijnbar tot een espresso-fiets en van een pop-up cocktailbar tot een bierbrouwerij op locatie. Daar zijn ingrediënten die een foodtruck food for thoughts geeft. En uiteindelijk de voordelen in zijn voordeel laat beslissen.