Styling

We durven best hardop te schrijven dat we gewoon heel goed zijn in styling. Wij zijn extreem goed in styling. Al 15 jaar zijn decoratieve evenementen en de decoratie van een festival zijn de twee hoofdpijlers in het werk van De Artiesten. Wij weten wat er op dit moment speelt in de eventstyling en festival styling.

In alle jaren die wij binnen de branche werken is styling een van de kernwaarden. Niet voor niets heeft De Artiesten een directe link met de url styling.nl. Wij ontdekten al snel dat styling voor je evenement een van de motoren was. Je komt er niet meer mee weg als je een paar zitzakken en wat vlaggetjes ophangt. Those were the days. Voor ons bestaat event styling uit veel meer. Een event is pas echt gestyled als het concept is doorgedacht.. Daar voelen wij ons erg in thuis. Styling van je locatie, diner, of omgeving maakt of breekt je bedrijfsfeest of personeelsfeest of bedrijfsfestival. We zien niets los van elkaar. Alles moet met elkaar communiceren tot een mooi en succesvol geheel. Daarom zijn event- en festival styling een van onze kerncompetenties.

Event styling

Event styling is ander vakgebied dan festival styling. Bij event styling gaat het vaak om het decoreren van bedrijfsfeesten en personeelsfeesten. De beleving van zo’n event is anders dan een bedrijfsfestival. Bij de event styling gaat het om de kleine details. Vaak is er een thema aan verbonden. Thema’s die dan vaak terugkomen zijn Gold, Black & White en Winter Wonderland.

Personeelsfeesten die gebruik maken van dit soort event styling, en dus de decoratie evenementen meer aanspreekt, belanden toch vaak bij een evenementenlocatie die daarop ingespeeld heeft en dus haar styling op locatie alvast heeft aangepast. De decoratie is dan standaard aanwezig. Je kan als personeelsvereniging kiezen om met je bedrijfsfeest aan te sluiten bij meerdere groepen die ook gekozen hebben voor een themastyling en themafeest.

Wij, als De Artiesten, doen alles op maat en dus ook de event styling en de decoratie voor evenementen. We luisteren naar wat de wensen zijn van de klant en gaan van daaruit aan de slag met onze styling. We houden ons ook zeer specifiek bezighouden zowel de styling van de tafels als de inrichting op de tafels. Het is nogal een verschil of je een locatie gaat stylen die bestaat uit geheel glas en over de stad heen kijkt (Hoogtij  in Amsterdam) of dat je een theaterzaal voor acht CEO’s gaat stylen voor een zeer exclusief private dinner (TOBACCO Theater). Dat vraagt inleving, beleving en kennis van de combinatie van styling en je klant. Elementen die we al ruim 15 jaar in huis hebben voor een geslaagde event styling en decoratie van evenementen.

Festival styling

De Parade en TREK zijn misschien wel de twee bekendste festivals van Nederland als het gaat om de combinatie van food, drinks, foodtrucks, entertainment en festival styling. Ze staan bekend om de “decoratie festival ingrediënten” die vaak ver te zoeken zijn op de grote bekende muziekfestivals, zoals Tomorrowland en Mysteryland.

Festival styling is, net zoals dat voor event styling het geval is, echt een apart vak. De decoratie die er nodig is voor een festival verschilt dag en nacht van die van event styling. Festival decoratie bestaat uit grote elementen zoals een mainstage en een groteske entree als publiekstrekker. Het eten op de festivals wordt met het jaar beter maar laat toch nog best veel te wensen over. De kleine foodtrucks waarbij nog met grote liefde de producten worden geserveerd kunnen de kosten van een plek op de grote festivals gewoonweg niet betalen. De decoratie die deze unieke foodtrucks met zich meenemen ontbeert dan ook vaak op de decoratie van festivals. Bij deze festivals draait het om de massa en de DJ’s Styling is een ondergeschoven kindje. Helemaal niet erg maar wij richten ons toch meer op de liefde voor festival styling en de decoratie van festivals. Dat maakt ons heel gelukkig en nog fijner… Het maakt onze opdrachtgevers een terugkerende klant.