Bedrijfsevenement organiseren – “Dat kan iedereen toch?!”

Het is de droom van vele mensen om een mooi en groots evenement te organiseren. Om de spin in het web te zijn en een evenement van A tot Z te mogen begeleiden. Daar spat helaas de droom van vele welwillenden al met een grote BAM! uiteen.

Veel mensen beseffen helaas niet dat een evenement niet stopt bij Z maar ook niet begint bij A. Een evenement begint vóór A en eindigt ná Z.
Het begint in je hoofd en in je herinneringen. De ervaringen die je in het verleden hebt opgedaan en gaan je steeds meer helpen een evenement te laten slagen en verrassend te laten zijn. Weten wat wel werkt en wat je echt nooit (meer) moet willen, hoe mooi het ook op papier of in je hoofd ook lijkt.

Kan je dan de organisatie van een evenement met weinig ervaring, maar oh zo veel passie en inzet tóch gewoon laten slagen? Het antwoord is misschien voor velen een grote teleurstelling maar neen, een evenement kan je niet organiseren als je vooral complimentjes hebt ontvangen op het gebied van familie- of verenigingsfeestjes. Waarom? Daar ken je iedereen en maak je je eigen feest omdat het je zielsverwanten zijn en de verwachtingen en druk minder hoog zijn.

Wat verwacht u dat nooit zal lukken op uw event?

Het gaat er bij het professioneel organiseren om dat je je gaat inleven in je opdrachtgever en diens gasten. Wie is het bedrijf, waar staan ze voor, wie zijn de gasten, wat verwacht de opdrachtgever uiteindelijk om er met trots en voldoening op terug te kijken? Wat wil je lezen in de reviews van de collega’s en directie? Is het evenement de investering waard geweest en is jouw bijdrage op creatief én organisatorisch vlak een extra bijdrage gebleken? Dat kan alleen maar als je binnen de professie van evenementenorganisator bergen ervaring hebt opgedaan en die onder de leiding van een ervaren event- bullebak heb mogen opdoen. Met vallen en opstaan totdat je er klaar voor staat en je je gesprek met de opdrachtgever begint met de dikgedrukte vraag hierboven…