Event locaties in Amsterdam – Afgelikte boterhammen zonder knapperige korstjes?

Een event locatie in Amsterdam vinden is niet heel moeilijk. Je googlet wat en komt dan vanzelf op de bekende verzamelwebsites waar ze bijna allemaal wel op staan. Mee eens?

Of toch niet. De valkuil in de voorgaande zinnen zit er vooral in dat er twee woordjes heel onschuldig worden bijgevoegd. Het zijn er maar twee maar wél heel belangrijke: event en bijna.

Want zoek je eigenlijk wel een Amsterdamse locatie die er om bekend staat dat je daar de beste, grootste, unieke, inspirerende en het noem maar op events kan organiseren. Of zoek je een event locatie waarmee je je gasten gaat verrassen omdat dit een plek is waar ze nog noot zijn geweest en eigenlijk nooit aan hadden gedacht. “We kenden de locatie wel, maar wisten helemaal niet dat je hier ook events kon organiseren?! En de catering wordt ook hier georganiseerd door jullie…? Wat een fantastisch origineel idee…” is vaak wat je dan te horen krijgt.

Is een event locatie in Amsterdam niet te vaak een afgelikte boterham waar de korstjes al lang niet meer fris, vers en knapperig van zijn? Vaak wel. We houden de uitzonderingen, die wij heel goed kennen, graag even buiten deze broodtrommel.

Is een event locatie ook niet een galerie, museum, glazen kas of boshut? Zijn dát juist de onbekende pareltjes waar je naar op zoek bent, maar bij de meeste verzamelsites niet onder de event locaties tevoorschijn komen?

En er was toch nog een tweede woord? Klopt en dat is het woord bijna in de zin van bijna alle event locaties zijn te vinden.

Het gaat daarbij om locaties die nét nieuw zijn en nog niet aangemeld zijn of locaties die zelf niet weten dat ze het in zich hebben om verrassende events te kunnen organiseren.

We helpen u graag deze twee woorden samen in te vullen en te komen met een verrassende event locatie die bijna niemand kent. Misschien zelfs de eigenaar van de locatie zelf niet…..

📝 Erik van Wilsum, te Amsterdam