Evenementenbureau voor Festivals – Creëer je eigen Festival

Het klinkt als een sprookje: je eigen festival als bedrijf organiseren. Laten we gelijk maar met de euro deur in huis vallen, dat is helaas niet voor iedere company weggelegd.

Dat is gewoon een kwestie van een heel eenvoudige rekensom. Misschien is dat moeilijk te verkroppen, maar wil je er een gezellig en geslaagd festivalevent van maken dan moet je toch écht wel een mini-minimum van 150 personen op het festivalterrein willen zien bewegen tussen de foodtrucks, festivaltentjes, feesttent, middenterrein en overige activiteiten om de kosten op een fatsoenlijk niveau te houden.

Een mooie tussenoplossing kan zijn om het festival op eigen terrein te organiseren. Daarbij kan je denken aan een festival op de parkeerplaatsen, in de parkeergarage, op het buitenterrein of in het kantoor. De Artiesten gaat uit van een locatie waarbij er een festival op maat wordt gebouwd. Dit betekent dat er een terrein wordt omgedoopt tot een beleving die niet onder doet voor een festival waarbij je kan denken aan De Parade, Lowlands en Into The Great Wide Open op Vlieland. Activiteiten, entertainment, theater, muziek, workshops en gezond eten bij elkaar gebracht om er met elkaar een grandioos feest van te maken.

Laten wij, als De Artiesten, nou op ons best zijn van het bij elkaar brengen van deze verschillende disciplines. Met de kennis die we al jarenlang opdoen, in samenwerking met het TOBACCO Theater in Amsterdam, beschikken we over een geweldige culturele creatieve vijver om het entertainment, theater en muziek gedeelte op een originele en betaalbare wijze in te vullen. Voor de invulling van food & drinks werken we al jaren samen met de equipe van restaurant Daalder in Amsterdam en de organisatoren van Rollende Keukens. Een combinatie van foodtrucks, hamburgers en BBQ op vers en hoog niveau. De styling en verdere aankleding van het feest organiseren we samen met onze collega’s van het maandelijkse festival Edelwise in Het Sieraad te Amsterdam.

Door het combineren van deze verschillende onderdelen en de bron waar we inkopen, kunnen we tot een fantastisch bedrijfsfestival komen waarbij alle verschillende mensen binnen het bedrijf goed hun draai kunnen vinden. Vaak is de wens vanuit een bedrijf om een eigen extra invulling te geven aan het festival. We kunnen hierbij de verschillende afdelingen hun eigen takenpakket laten invullen en eventueel ook laten uitvoeren. We treden daarbij op als vraagbaken voor alle verschillende onderdelen. Het kan zelfs zó ver gaan dat ieder deel van het bedrijf een budget krijgt om zo ook de verantwoordelijkheid te voelen die komt kijken bij het organiseren van een festival.

Dat gaat dan van budget bewaking tot de verantwoordelijkheid voor het opmaken van de juiste contracten met leveranciers. Een eigen festival voor het bedrijf kan haast niet dichterbij komen!

📝 Erik van Wilsum, te Amsterdam