Dennis Huwaë – Top chef van De Artiesten

De culinaire inspirator en chef van De Artiesten is Dennis Huwaë. Dennis stond aan het hoofd van keukens waarboven 2 Michelin ** prijkten. “Daar ontwikkelde hij zijn feilloze gevoel voor de allerhoogste gastronomi” aldus GaultMillau, die hem uitriep tot ‘Talentvol Chef van het Jaar 2018’. Dennis Huwaë is eigenaar en chef van Restaurant Daalder en drijvende kracht achter het keukenteam van de Artiesten. Wat zijn wij trots op onze absolute topchef!

Dagelijks staat Dennis met Luca, Nigel en Jasper in de thuisbasis van de Artiesten te koken, het TOBACCO Theater in Amsterdam.

Voor Huwaë is het creëren van een gerecht een zoektocht naar de perfecte combinatie van ingrediënten. Hij tovert ermee en laat de ingrediënten elkaar versterken en aanvullen. Zijn inspiratie haalt hij uit ‘streetfood’ van over heel de wereld. De basis ligt voor Huwaë in klassieke technieken. Deze technieken vertaalt hij in zijn hoofd naar zijn eigen signatuur. Met Dennis Huwaë heeft De Artiesten een absolute topchef.

Hij gaat zo ver in het streven naar perfectie bij het tot stand brengen van een nieuw gerecht, dat hij – naar eigen zeggen – op zoek gaat naar ‘de innerlijke schoonheid’ van elk ingrediënt. Zo brengt hij het beste van elk ingrediënt naar voren.

“Laat de natuur zijn werk doen. Kies mooie producten en behandel ze met liefde en respect. Uiteindelijk gaat het allemaal om liefde voor het product en de tijd die je steekt in het creëren van je gerechten” – Dennis Huwaë.

Naast patron cuisinier bij restaurant Daalder in de Amsterdamse Jordaan, staat Dennis sinds kort aan het roer van het fantastische keukenteam van De Artiesten. De thuisbasis van onze topkoks is het TOBACCO Theater. Hier hebben we onze eigen moderne keuken. Zo weten we zeker dat Dennis die kwaliteit zijn werk tot in de puntjes kan uitvoeren.

Eerder ontvingen we topchefs uit Spanje, Frankrijk, maar ook Ron Blaauw, Herman den Blijker en Robert Kranenborg. Kranenborg complimenteerde ons met Dennis Huwaë, de absolute top. “Dat past bij jullie mooie en frisse onderneming, helemaal van deze tijd!” aldus Kranenborg.

Chef Huwaë zal altijd zijn stempel drukken op ons aanbod. Ook als het om een eenvoudige lunch of een simpel diner gaat. Een sandwich of Caesarsalade van Huwaë zal ontegenzeggelijk zijn signatuur dragen. Het ‘echte werk’ van onze topchef vind je natuurlijk in zijn uitgekiende signature menu zoals hij dat bij Daalder voert. Daarin herken je de hand van een echte meester.

Je kan bij De Artiesten nu ook kiezen voor een signature ontbijt, lunch of diner van topchef Dennis Huwaë.