Peter Mooij

Toen Peter Mooij (Opmeer, 1978) jong was, wilde hij maar één ding, een dynamische baan! Er werd gekozen voor een carrière bij Defensie, maar hij kreeg hierdoor de honger niet gestild. Wel leerde hij in deze vijf jaren al op jonge leeftijd om te gaan met een hoge werkdruk en het opereren in een team. Meer van de wereld zien op zijn eigen manier, dat is wat Peter wilde. En dus werd Nederland verlaten, de wijde wereld in…

In deze periode werden de interesses voor smaken van andere culturen gewekt. Van mooie avonturen op Cattle stations in Australië, waar met jagen en foerageren de ogen werden geopend, tot jungle tochten en het ontdekken van local cuisine in Azië. Passie en fascinatie voor heerlijk eten kregen de overhand en hij stuurde een sollicitatie naar Jamie Oliver. Dat was de eerste commerciële keuken waar hij binnen stapte. “Ik heb daar veel geleerd in mijn eerste jaren, volgde ernaast nog een formele Koks en Patisserie opleiding en begon te begrijpen dat het gaat om goed, heel goed eten.”

Na Fifteen is Peter via een omweg (o.a. the Dylan en Gustavino) terecht gekomen bij het Conservatorium hotel, waar hij veel leerde van de stijl van Schilo van Coevorden. “Hij leerde mij dat een chef zoveel meer kan zijn dan iemand die alleen maar goed kan koken.” Vervolgens is hij terecht gekomen in de gelederen van een in opstart fase verkerende Rijks, maar de confronterende sfeer paste hem niet en hij besloot te vertrekken en zichzelf aan te sluiten bij Dirk Mooren, die op dat moment aan de wieg stond van Café Panache.
Na een aantal jaren liep hij daar eind 2017 de deur uit als een volwaardige Chef-kok, de kneepjes van het vak geleerd en klaar om zelf te creëren en presteren. Een Chef-kok die dol is op koken en verslaafd aan het creatieve proces. Daar waar het restaurantwezen duidelijke grenzen heeft, geven catering opdrachten ongelimiteerde uitdagingen en daarmee enorm veel plezier!!

“Mijn samenwerking met Jacob Jostmeijer in o.a. de partijen voor de Artiesten, geeft mij veel voldoening. We delen een gemeenschappelijke visie en dat is plezier, creativiteit en heerlijk eten.”

De artiesten