Jacob Jostmeijer

Geboren op 23-12-1988 in Amsterdam aan de Nieuwe Prinsengracht. Naast het stadse leven vond de jeugd van Jacob Jostmeijer ook gedeeltelijk plaats op het Franse platteland. Hier kwam hij al op jonge leeftijd in aanraking met Bourgondische smaken. Dit heeft hem een rijke jeugd gegeven waarbij zijn eerste interesse in het creëren van mooi eten is ontstaan. Op 14 jarige leeftijd was hij al te vinden in de professionele keuken en kort daarop volgde de Koksopleiding waar een ware culinaire basis tot stand kwam.

Na 12 jaar werkervaring en het vervullen van meerdere rollen als Sous-Chef en Chef-kok vertrok Jacob op een culinaire wereldreis. Nieuwe smaken werden ontdekt in de Oosterse wereld waar Jacob inspiratie opdeed en daarmee een totaal nieuwe kookstijl ontwikkelde.
Met deze nieuwe kennis en vaardigheden in zijn handen vertrok hij naar Australië om als Freelance Chef te werken. Hier betreedt hij de keukens van meer dan veertig verschillende horeca bedrijven waar hij zijn nieuwe culinaire visie kon toepassen en delen. Na twee succesvolle jaren in de Australische keuken kreeg Jacob een aanbod om als Sous-Chef aan de slag te gaan op het Caribische eiland Curacao bij het Avila Beach Hotel.
Als Freelancer in het buitenland ontwikkeld Jacob zich als een ware zelfstandig eigen ondernemer. Door zijn open en sociale karakter maakt hij van elk culinair evenement een grandioos succes. “De beleving van de gasten spiegelt de sfeer in mijn keuken en deze staan beiden op nummer één” zegt Jacob Jostmeijer met een grote lach op zijn gezicht.

‘Jacob werkt met veel plezier samen met Chef Peter Mooij, als echt team creëren zij buitengewone gerechten en menu’s voor De Artiesten.’

De artiesten